• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Projecten

Versterking Zeedijk Texel

Gemaal de Schans LR.jpg

Lancasterdijk 1


Versterking Zeedijk Texel

Grote delen van de Waddenzeedijk voldeden niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Om in de toekomst aan deze eisen te voldoen is de waterkering versterkt. Friso Civiel heeft samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie genaamd 'Civiele Combinatie Tessel' de civiele constructie ter waarde van 22 miljoen verzorgd.

Combinatie Tessel

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft de opdracht voor de Texelse dijkversterking langs de Waddenzee gegund aan de 'Combinatie Tessel', bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en VolkerWessels onderneming KWS infra. Het project waarbij 70 miljoen gemoeid is omvat het ontwerpen en realiseren (Design & Construct) van de versterking voor 14 kilometer Waddenzeedijk en de nieuwbouw van een aantal kunstwerken.


 

Inbreng Friso Civiel

Friso Civiel heeft samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie genaamd 'Civiele Combinatie Tessel' de civiele constructies ter waarde van 22 miljoen verzorgd. De sloop en nieuwbouw van drie grote gemalen, 'De Schans' en 'Dijkmanshuizen' bij Oudeschild en gemaal 'Eijerland' in Cocksdorp zijn door de civiele combinatie uitgevoerd. Alle drie gemalen, naar een ontwerp van Greiner van Goor Huijten Architecten, zijn een grotere broer van het gemaal 'Prins Hendrik' welke Friso Civiel ook heeft realiseerd. Naast de bouw van de gemalen is de combinatie ook aan de slag gegaan met diverse damwand constructies ten behoeve van de dijkversterking in Oudeschild en bij Molen 't Noorden. De projectleiding van de civiele combinatie en de specifieke kennis over de gamelen lagen binnen Friso Civiel haar verantwoordelijkheden. 


Meer informatie?

Meer informatie over het project vindt u op de website van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: www.hhnk.nl/waddenzeedijk/.

 


Naar het overzicht

Routebeschrijving