• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Projecten

11Fountains IJlst en Sneek

Fontein IJlst.jpg

De Dassenboarch 1


Friso Civiel heeft voor beide fonteinen de fundering gerealiseerd. Een bijzondere klus, vooral de vaas waar de bloemen van de bloemenfontein in IJlst op bevestigd moesten worden.


Betekenis fonteinen:

IJLST - Onsterfelijke Bloemen - Rikka Cultuur vormt zich, net als de natuur, laag op laag. Beide berusten op een grote onderlaag die niet verdwijnt, maar waar nieuwe generaties steeds weer op voortbouwen. De oude, grotendeels verwilderde stinzenplanten zijn tekens van die onzichtbare onderlaag en van de rol van de mens bij de ontwikkeling daarvan. De fontein ‘Onsterfelijke bloemen - Rikka’ symboliseert de eeuwige verbintenis tussen mens, cultuur en natuur.

SNEEK - De Fontein van Fortuna Op een gouden bol midden in het water staat een man met een Hoorn des Overvloeds. De overvloeiende hoorn symboliseert de materiële welstand van de gelukkige die ermee in aanraking komt. Maar de gouden bol draait voortdurend om zijn as, zodat het water, net als de toestroom van het fortuin, een onberekenbare, wilde kracht wordt. De overvloed die zich toevallig over ons uitstort, kan ons door het lot even snel weer worden ontnomen. Kijk maar naar de geschiedenis van Sneek.


Naar het overzicht

Routebeschrijving

Project afbeeldingen

Fontein Sneek.jpg