• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Geschiedenis

80 jaar ervaring in beton-, weg- en waterbouw!

In 1931 begint Jelle de Vries, met zijn vrouw een timmerbedrijf in Kolderwolde. Het bedrijf houdt zich bezig met boerentimmerwerk. Na de Tweede Wereldoorlog bekwaamt het bedrijf zich in het bouwen van woningen en loodsen. In de jaren 50 neemt De Vries zijn eerste civieltechnische werk aan. Het is een groot gemaal. Vanaf dat moment was zijn interesse voor civiele techniek gewekt.

Civieltechnische werken

Vervolgens gaat De Vries samenwerken met bouwbedrijf De Jong. Aannemersbedrijf De Jong en de Vries BV wordt opgericht. De Jong en de Vries BV richt zich uitsluitend op de civieltechnische werken, In 1970 wordt Casper Couperus mede-eigenaar.

Aansprekende bouwwerken

In de periode 1970-1980 worden enkele aansprekende bouwwerken gerealiseerd:

  • gemaal Zoutkamp
  • tunnels Anne Vondelingweg Leeuwarden
  • rioolzuiveringsinstallaties Birdaard, Kootstertille en Wijnjewoude
  • viaduct Breezanddijk op de Afsluitdijk

Overname door Friso Bouwgroep

Wanneer De Vries in 1982 overlijdt zet Casper Couperus het bedrijf voort. In 1990 wordt het gehele bedrijf verkocht aan Friso Bouwgroep in Sneek. Vanaf die tijd functioneert J.J. de Vries als zelfstandig onderdeel van Friso Bouwgroep b.v.

Naamswijziging J.J. de Vries

Per oktober 1 oktober 2014 trad Jan Hogenberg in dienst als nieuwe directeur van J.J. de Vries. Met de komst van Jan Hogenberg en zeven nieuwe medewerkers kwam J.J. de Vries volop in beweging. Friso Bouwgroep heeft vanaf dat gekozen voor een nieuwe visie op de toekomst, meer continuïteit en eenheid uitstralen en dat betekende een naamswijziging voor J.J. de Vries. Vanaf 15 december 2014 ging J.J. de Vries verder onder naam Friso Civiel b.v.