• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

23,5km weg tussen Drachten en Oosterwolde-Noord is klaar!

48 maanden geleden

De nieuwe N381 tussen Drachten en Oosterwolde-Noord is klaar. Daarmee is het gezamenlijke project van Friso Civiel en Mobilis TBI opgeleverd. In opdracht van Provincie Fryslân realiseerde de bouwcombinatie de ombouw van de Nanningaweg tot een stroomweg met gedeeltelijk twee rijstroken in beide richtingen en met ongelijkvloerse aansluitingen. Fotografe Chantal van de Berg van Bouwfotografe.nl bracht dit project in beeld. 

Lees meer

Succesvolle Dag van de Bouw!

48 maanden geleden

Afgelopen zaterdag (4 juni jl.) werd voor de 11ste keer de landelijke Dag van de Bouw georganiseerd. Dit jaar kwamen ruim 93.000 bezoekers kijken wat er nu in hun omgeving gebouwd wordt. Ze hadden de keuze uit 170 projecten, variërend van grote infrastructurele werken tot appartementen en scholen in aanbouw. Friso Bouwgroep stelde dit jaar maar liefst twee projecten open; nieuwbouw Energy Academy Europe in Groningen en de aanleg van de Centrale As nabij Burgum. Beide projecten worden nog dit jaar opgeleverd en waren zeker de moeite waar om van dichtbij te bekijken. 

Lees meer

A.s. zaterdag: Dag van de Bouw - Mis het niet!

48 maanden geleden

A.s. zaterdag 4 juni is het weer de 'Dag van de Bouw'. Friso Bouwgroep stelt dit jaar twee projecten open voor publiek, namelijk; de aanbouw van De Centrale As en de nieuwbouw van de Energy Academy Europe in Groningen. Normaal gesproken zijn beide projecten niet toegankelijk voor publiek. A.s. zaterdag heb jij dus de unieke kans om de projecten, die beide dit jaar nog worden opgeleverd, van dichtbij te bekijken! 

Lees meer

Bedrijfsovername Jurriƫns Noord door Friso Bouwgroep

49 maanden geleden

Friso Bouwgroep heeft met de curator overeenstemming bereikt over de overname van Jurriëns Noord met vestigingen in Groningen en Sneek. Jurriëns Noord is een door ERM en SCR Erkend Restauratie Bouwbedrijf gespecialiseerd in renovatie en restauratie met Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel als werkgebied.

 
Lees meer

Nieuwe Fryske poldergemalen krijgen vorm

49 maanden geleden

Op dit moment is Friso Civiel druk bezig met de realisatie van vijf nieuwe poldergemalen op de locaties van vijf te slopen poldergemalen, inclusief alle bijkomende W&E werkzaamheden en terreininrichting in noord Friesland. De gemalen van Wetterskip Fryslân liggen geografisch bij elkaar, waarbij het gaat om combinaties van tweemaal een dubbel vijzelgemaal (ca. 300 m3) met een pompgemaal en een enkel vijzelgemaal.

Lees meer

Nagenieten met bouwcombinatie Nije Daam

50 maanden geleden

Op zaterdag 12 en 13 maart plaatste bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, van Gelder en Friso Civiel) de beweegbare delen van de nieuwe fietsbrug en autobrug in Burgum. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de Centrale As, waar de bouwcombinatie ondertussen vier contracten onder handen heeft. 

Lees meer

Miljoenenopdracht Friso Civiel voor dijkversterking Texel

51 maanden geleden

Friso Civiel gaat samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie ‘Civiele Combinatie Tessel’ meewerken aan de versterking van de waterkering op Texel.

Lees meer

Nieuw poldergemaal voor Wieringerwaard

52 maanden geleden

Aan de molenweg in Wieringerwaard werkte Friso Civiel aan het ontwerp en de realisatie van een nieuw poldergemaal. De bestaande polder uit 1817 was aan vervanging toe. Onlangs werd het Noord-Hollandse project opgeleverd. 

Lees meer

Realisatie gemaal Friso Civiel in beeld

52 maanden geleden

Friso Civiel realiseerde gemaal Purmer Stedelijk in de Purmerpolder.

Lees meer

Sloepenroute Butenfjild gegund aan Friso-Roelofs

52 maanden geleden

De Provincie Fryslân zet een stap in de richting van duurzaam, schoon en rustig varen met de aanleg van een derde Electric Only vaarroute ‘De vaarverbinding Grutte Wielen – Swemmer’. De route loopt van Leeuwarden via Ryptsjerk en De Falom tot aan de Swemmer nabij de Westereen. De route wordt geschikt gemaakt als een elektrische vaarroute, alleen bestemd voor elektrische of hybride boten met een diepgang van maximaal 80 cm.

Lees meer