• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Eerste grote hoeveelheid beton gestort bij Leeghwaterbrug Alkmaar

5 maanden geleden. 
Aan de Provinciale weg N242 rond Alkmaar is Friso Civiel in oktober begonnen met de realisatie en revitalisatie van de Leeghwaterbruggen A en B. Deze week werd de eerste grote hoeveelheid beton gestort ten behoeve van de vloer van de basculekelder. In de basculekelder draait straks het contragewicht van brug A.  

Design- en constructwerkzaamheden

In opdracht van Spie Nederland B.V. voert Friso Civiel B.V. het civiele deel van de  realisatie van de Leeghwaterbrug A en B uit. Spie Nederland B.V. voert het project uit in opdracht van de provincie Noord Holland. Het project omvat design- en constructwerkzaamheden van de vervanging van Leeghwaterbrug A en het groot onderhoud aan Leeghwaterbrug  B, op basis van een UAV-GC contract.
 
 

Groot onderhoud

De bruggen kruisen de drukke stroomweg (N242) en de belangrijke vaarweg (K20 Noordhollandsch kanaal). Door o.a. de grote hoeveelheid vrachtverkeer die gebruik maakt van de N242 is Leeghwaterbrug A (bouwjaar 1952) niet meer geschikt voor zwaar en intensief verkeer, daarbij is Leeghwaterbrug B (bouwjaar 1976) toe aan groot onderhoud. Van brug B is op dit moment het dek al  vernieuwd. Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid via brug B door een tijdelijke situatie met 4 rijstroken te creëren.