• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Close finish voor Friso Bouwgroep bij Duurzame innovatie challenge

8 maanden geleden. 

Helaas, Friso mag zich niet rekenen tot de winnaars van de Duurzame Innovatie Challenge van Fryslan. Toch waren de deelnemers, een groep van 7 enthousiaste studenten en experts, niet getreurd. Het idee, een circulaire, biobased en interactieve gevelconstructie voor zowel nieuwbouw als renovatie behoorde volgens de juryleden zeker tot een van de meest innovatieve ideeën van de challenge. Friso is daarom ook voornemens om het idee verder vorm te geven.

Finale in 11stedenhal Leeuwarden

Het slotevent van de allereerste Duurzame Innovatie Challange vond plaats in de Friese 11stedenhal in Leeuwarden. Samen met nog vier andere groepen streed de ‘Friso groep’ in de halve finale voor de eerste plaats. Met behulp van een presentatie en een aantal demomodellen kreeg Doeke van Wieren (van Twa Architecten) in slecht 3 minuten de kans om het idee voor Friso te presenteren. Helaas ging de finale plek naar het snel groeiende bedrijf DMT uit Joure. Vervolgens streden de drie winnaars DMT, NIVO schoonmaakgroep en Caparis voor de 1ste , 2de en 3de plaats in de finale. NIVO schoonmaakgroep ging er uiteindelijk met de hoofdprijs van o.a. €1000,- startkapitaal vandoor.

Benieuwd naar onze challenge? De pitch van Doeke? En de aftermovie van de Challenge?

Klik dan hieronder voor de beelden.

Onze challenge:

Met behulp van onderstaande beelden werden de deelnemers op de hoogte gebracht van ons vraagstuk; ‘Bedenk jij de nieuwe jas voor onze toekomstige woning’.

De pitch:
Met onderstaande presentatie kregen Stefan Roorda, Hindrik van Dijken, Doeke van Wieren, Erik de Wit, Martijn Jetten de kans om de jury te overtuigen van het beste idee.

>> Presentatie <<

Aftermovie:
De aftermovie geeft een mooie samenvatting van de allereerste Duurzame Innovatie Challenge van Fryslân. Meer beeldmateriaal zien? Dat kan! De foto's van de eerste dag zijn ook te vinden op Facebook!


Denk jij met ons mee?

Was jij niet in de gelegenheid om mee te doen aan de Duurzame Innovatie Challenge. Maar ben je wel benieuwd hoe dit idee verder vorm gaat krijgen? Of heb je suggesties en wil je meedenken over het idee? Laat het ons dan weten. Neem voor meer informatie contact op met Nynke Dedden (n.dedden@frisobouwgroep.nl).