• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Friso Civiel aan de slag met rondweg Hurdegaryp

68 maanden geleden

Het contract 'Midden 1' van De Centrale As, de rondweg om Hurdegaryp, is aanbesteed. De aannemerscombinatie Nije Daam, bestaande uit: Mobilis, Van Gelder en FrisoCiviel gaat aan de slag met de rondweg Hurdegaryp.

 

Lees meer

J.J. de Vries gaat verder onder de naam Friso Civiel!

70 maanden geleden

J.J. de Vries, noordelijke beton- en waterbouwer (onderdeel van Friso Bouwgroep b.v.) gaat per 15 december 2014 verder onder de naam “Friso Civiel |  beton- en waterbouw”

Lees meer

Bijzonder ontwerp voor gemaal in Usquert

70 maanden geleden

J.J. de Vries bouwt momenteel in opdracht van Waterschap Noordzijlvest aan het gemaal in Usquert (Groningen) Het ontwerp hiervan is afgeleid van een niet alledaagse inspiratiebron, namelijk het gemeentehuis in Usquert.

Lees meer

Minister Schultz van Haegen geeft aftrap voor 'Haakdagen'

70 maanden geleden

Door een reusachtig 3D-krijttekening te onthullen, heeft minister Melanie Schultz van Haegen vandaag de aftrap gegeven voor de 'Haakdagen'. Dit zijn de laatste tien dagen tot de openstelling van de nieuwe rijksweg Haak om Leeuwarden (o.a. gerealiseerd door de bouwcombinatie Grutte Fier; een samenwerking tussen Mobilis TBI, Van Gelder, J.J. de Vries en Oosterhof Holman) op 18 december aanstaande.

Lees meer

Allemaal vrij-baan

70 maanden geleden

"Allemaal vrij-baan" dat is de kreet waarmee de Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en Rijkswaterstaat de Haak om Leeuwarden openstellen voor publiek. 18 december wordt deze mijlpaal gezamenlijk gevierd, voorafgaand wordt er een divers activiteitenprogramma georganiseerd om de nieuwe Haak en de Westelijke invalsweg (gerealiseerd door de bouwcombinatie Grutte Fier; een samenwerking tussen Mobilis TBI, Van Gelder, J.J. de Vries en Oosterhof Holman) open te stellen voor het publiek.

 

Lees meer

Minister opent waterfabriek Andijk

71 maanden geleden

"Een wereldprimeur uit de kraan voor 370.000 Noord-Hollanders." Zo kondigt opdrachtgever Waterleidingbedrijf PWN de opening van de nieuwe waterfabriek in Andijk aan. JJ de Vries (onderdeel van Friso Bouwgroep b.v.) heeft in opdracht van PWN de verouderde voorzuivering vernieuwd. De realisatie van het zogenoemde SIX-CeraMac gebouw, de SIX-reactoren, de terreininrichten en het inlaatkanaal. (Perceel D) werden in twee jaar tijd uitgevoerd door J.J. de Vries.

Lees meer

Project 'Nije Daam' Bergum van start!

76 maanden geleden

Donderdag 19 juni j.l. is de uitvoering van het middendeel van De Centrale As van start gegaan. Gedeputeerde Sietske Poepjes, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Els van Grol en wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel voerden in samenwerking met aannemerscombinatie Nije Daam (Mobilis, Van Gelder, J.J. de Vries) de starthandeling uit. Met één druk op de knop werd de eerste damwand van het aquaduct geslagen.

Lees meer

Project Nije Daam trekt veel belangstelling

77 maanden geleden

Afgelopen zaterdag (24 mei j.l.) kon heel Nederland voor de negende keer weer achter de hekken kijken op een bouwlocatie naar keuze. In Burgum werden dit jaar voor het eerst de hekken naar de bouwlocatie van de Centrale As opengesteld. Ruim 800 belangstellenden namen een kijkje bij de verschillende bedrijven die bouwen aan de Centrale As. J.J. de Vries opende samen met Mobilis en Van Gelder het informatiecentrum van projectorganisatie Nije Daam.

 

Lees meer

Informatieavond project Nije Daam (Centrale As Burgum)

77 maanden geleden

In samenwerking met Van Gelder en Mobilis bouwt J.J. de Vries aan het project "Nije Daam" ; de realisatie van een aquaduct, brug en kunstwerken in Burgum. Het project maakt onderdeel uit van De Centrale As en gaat in juni van start. Op woensdag 14 mei is er tussen 17.00 en 21.00 uur in het Dorpshuis De Kampeen in Sumar een informatieavond over de ontwikkelingen rondom het project "Nije Daam".

Lees meer

Keetwarming ombouw N381

79 maanden geleden

In opdracht van Boskalis Nederland start J.J. de Vries in samenwerking met Mobilis in april met de ombouw van de N381 tussen Drachten en Oosterwolde Noord (de Nanningaweg). Daarom worden woensdag 26 en donderdag 27 maart informatieavonden georganiseerd.

Lees meer