• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Project N381 doet mee aan Dag van de Bouw!

63 maanden geleden

Boskalis Nederland en Combinatie Mobilis / Friso Civiel realiseren in opdracht van de provincie Fryslân het project N381 Drachten – Nanningaweg. Tijdens de Dag van de Bouw zijn 5 kunstwerken in aanbouw, tussen Donkerbroek en Wijnjewoude, te bezichtigen. Deze kunstwerken liggen op een nieuw aangelegd deel van de N381.

Lees meer

Aquaduct Burgum bereikt diepste punt!

64 maanden geleden

Het diepste punt van het aquaduct, onderdeel van De Centrale As in Burgum is vandaag 9 april jl. bereikt.

Lees meer

In 31 uur 2800 m³ beton storten bij aquaduct Burgum

64 maanden geleden

Deze week wordt er een bijzondere klus geklaard bij de aanleg van de nieuwe aquaduct van Burgum. Woensdag 11 en donderdag 12 maart wordt de onderwaterbetonvloer gestort. In totaal wordt er in twee dagen tijd zo'n 2800 m³ onderwaterbetonvloer gestort. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer 31 uur duren.

Lees meer

Nije Daam brengt projectkrant uit!

65 maanden geleden

Bent ook nieuwsgierig wat Friso Civiel aan werkzaamheden verricht binnen de Centrale As? Lees het nu in de projectkrant van de Nije Daam. Hierin leest u alle over de drie projecten die de bouwcombinatie (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) op dit moment onder handen heeft.

Lees meer

Friso Civiel aan de slag met rondweg Hurdegaryp

65 maanden geleden

Het contract 'Midden 1' van De Centrale As, de rondweg om Hurdegaryp, is aanbesteed. De aannemerscombinatie Nije Daam, bestaande uit: Mobilis, Van Gelder en FrisoCiviel gaat aan de slag met de rondweg Hurdegaryp.

 

Lees meer

J.J. de Vries gaat verder onder de naam Friso Civiel!

67 maanden geleden

J.J. de Vries, noordelijke beton- en waterbouwer (onderdeel van Friso Bouwgroep b.v.) gaat per 15 december 2014 verder onder de naam “Friso Civiel |  beton- en waterbouw”

Lees meer

Bijzonder ontwerp voor gemaal in Usquert

68 maanden geleden

J.J. de Vries bouwt momenteel in opdracht van Waterschap Noordzijlvest aan het gemaal in Usquert (Groningen) Het ontwerp hiervan is afgeleid van een niet alledaagse inspiratiebron, namelijk het gemeentehuis in Usquert.

Lees meer

Minister Schultz van Haegen geeft aftrap voor 'Haakdagen'

68 maanden geleden

Door een reusachtig 3D-krijttekening te onthullen, heeft minister Melanie Schultz van Haegen vandaag de aftrap gegeven voor de 'Haakdagen'. Dit zijn de laatste tien dagen tot de openstelling van de nieuwe rijksweg Haak om Leeuwarden (o.a. gerealiseerd door de bouwcombinatie Grutte Fier; een samenwerking tussen Mobilis TBI, Van Gelder, J.J. de Vries en Oosterhof Holman) op 18 december aanstaande.

Lees meer

Allemaal vrij-baan

68 maanden geleden

"Allemaal vrij-baan" dat is de kreet waarmee de Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en Rijkswaterstaat de Haak om Leeuwarden openstellen voor publiek. 18 december wordt deze mijlpaal gezamenlijk gevierd, voorafgaand wordt er een divers activiteitenprogramma georganiseerd om de nieuwe Haak en de Westelijke invalsweg (gerealiseerd door de bouwcombinatie Grutte Fier; een samenwerking tussen Mobilis TBI, Van Gelder, J.J. de Vries en Oosterhof Holman) open te stellen voor het publiek.

 

Lees meer

Minister opent waterfabriek Andijk

68 maanden geleden

"Een wereldprimeur uit de kraan voor 370.000 Noord-Hollanders." Zo kondigt opdrachtgever Waterleidingbedrijf PWN de opening van de nieuwe waterfabriek in Andijk aan. JJ de Vries (onderdeel van Friso Bouwgroep b.v.) heeft in opdracht van PWN de verouderde voorzuivering vernieuwd. De realisatie van het zogenoemde SIX-CeraMac gebouw, de SIX-reactoren, de terreininrichten en het inlaatkanaal. (Perceel D) werden in twee jaar tijd uitgevoerd door J.J. de Vries.

Lees meer