• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Recordaantal bezoekers Nije Daam tijdens DvdB

64 maanden geleden

Op zaterdag 13 juni werd voor de tiende keer de Dag van de Bouw georganiseerd. Er werden twee Frisoprojecten opengesteld voor belangstellenden: De N381 in Oosterwolde en de Centrale As in Burgum. Vooral die laatste was een echte publiekstrekker en belandde met 2500 bezoekers in de top 5 van meest bezochte projecten.  

Lees meer

Nije Daam brengt projectkrant nummer twee uit!

64 maanden geleden

Bent u ook nieuwsgierig wat Friso Civiel aan werkzaamheden verricht binnen de Centrale As? Lees het nu in de tweede projectkrant van bouwcombinatie Nije Daam. Hierin leest u alles over de inmiddels vier projecten die de bouwcombinatie (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) op dit moment onder handen heeft.

Lees meer

Nije Daam legt compleet middendeel De Centrale As aan

64 maanden geleden

Het contract ‘Midden 0’ van De Centrale As is inmiddels aanbesteed. Voor een bedrag van bijna € 10 miljoen gaat aannemerscombinatie Nije Daam (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) aan de slag met het deel ‘Midden 0’. Dit is het deel vanaf de spooronderdoorgang Feanwâlden tot aan de ovonde bij Quatrebras. Bouwcombinatie Nije Daam is de uitvoerder van het hele middendeel en zuidelijk deel van De Centrale As tot de aansluitingen op de Wâldwei. Eerst start Nije Daam met de voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat de schep in het najaar van 2015 echt de grond in gaat. 

Lees meer

‘Nije Daam’ stelt De Centrale As open tijdens Dag van de Bouw

64 maanden geleden

Op zaterdag 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen in het aquaduct dat wordt gebouwd in Burgum. Normaliter is de bouwplaats op deze manier niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw op 13 juni is deze opengesteld van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Lees meer

Project N381 doet mee aan Dag van de Bouw

64 maanden geleden

Boskalis Nederland en Bouwcombinatie Mobilis/Friso Civiel realiseren in opdracht van de provincie Fryslân het project N381 Drachten – Nanningaweg. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni stelt de bouwcombinatie het project open voor publiek. U bent van harte welkom.

Lees meer

Friso Civiel vervangt Prins Hendrik gemaal op Texel

66 maanden geleden

Friso Civiel realiseert in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de vervanging van gemaal Prins Hendrik op Texel.De werkzaamheden bestaan op hoofdlijnen uit het amoveren van het oude gemaal en het ontwerpen, realiseren en bedrijfsvaardig opleveren van een nieuw gemaal nabij de locatie van het oude gemaal.

Lees meer

Project N381 doet mee aan Dag van de Bouw!

66 maanden geleden

Boskalis Nederland en Combinatie Mobilis / Friso Civiel realiseren in opdracht van de provincie Fryslân het project N381 Drachten – Nanningaweg. Tijdens de Dag van de Bouw zijn 5 kunstwerken in aanbouw, tussen Donkerbroek en Wijnjewoude, te bezichtigen. Deze kunstwerken liggen op een nieuw aangelegd deel van de N381.

Lees meer

Aquaduct Burgum bereikt diepste punt!

66 maanden geleden

Het diepste punt van het aquaduct, onderdeel van De Centrale As in Burgum is vandaag 9 april jl. bereikt.

Lees meer

In 31 uur 2800 m³ beton storten bij aquaduct Burgum

67 maanden geleden

Deze week wordt er een bijzondere klus geklaard bij de aanleg van de nieuwe aquaduct van Burgum. Woensdag 11 en donderdag 12 maart wordt de onderwaterbetonvloer gestort. In totaal wordt er in twee dagen tijd zo'n 2800 m³ onderwaterbetonvloer gestort. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer 31 uur duren.

Lees meer

Nije Daam brengt projectkrant uit!

68 maanden geleden

Bent ook nieuwsgierig wat Friso Civiel aan werkzaamheden verricht binnen de Centrale As? Lees het nu in de projectkrant van de Nije Daam. Hierin leest u alle over de drie projecten die de bouwcombinatie (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) op dit moment onder handen heeft.

Lees meer