• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Recordaantal bezoekers Nije Daam tijdens DvdB

52 maanden geleden. 

Op zaterdag 13 juni werd voor de tiende keer de Dag van de Bouw georganiseerd. Er werden twee Frisoprojecten opengesteld voor belangstellenden: De N381 in Oosterwolde en de Centrale As in Burgum. Vooral die laatste was een echte publiekstrekker en belandde met 2500 bezoekers in de top 5 van meest bezochte projecten.  

 
In het bezoekerscentrum konden bezoekers beeldmateriaal bekijken en informatie krijgen over ‘De Centrale As’. Zo stond er een echte maquette die een bovenaanzicht gaf van het werk. Maar ook buiten was er van alles te zien en te beleven!  Via een speciaal looppad, waarlangs de bouwfases in beeld gebracht waren, werden bezoekers langs de werkzaamheden geleid. 
 
Op het uitkijkpunt was de aanleg van het aquaduct en verbreding van het kanaal goed te bekijken.  Ook was de bouwkuip toegankelijk voor de bezoekers. Via een loopbrug werden belangstellenden door de kuip richting het diepste punt begeleid. 
 
Jong en oud kon zijn steentje bijdragen aan dit project door mee te helpen met het uitgraven van het kanaal. Iedereen die daaraan meegewerkt heeft kreeg een officieel certificaat. 
 
De Centrale As is een project van Bouwcombinatie Nije Daam (een samenwerking tussen Mobilis, Friso Civiel en Van Gelder). |
 
Foto's kijken en liken? Dat kan op de Facebookpagina van de Nije Daam