• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Friso Civiel bouwt nieuw opmaling en stuw Burgum-West

57 maanden geleden

In opdracht van Wetterskip Fryslân bouwt Friso Civiel aan een nieuwe opmaling en stuw in Burgum. De oplevering zal naar verwachting eind september 2016 plaatsvinden. 

Lees meer

Eerste liggers geplaatst voor nieuwe brug Burgum

58 maanden geleden

In samenwerking met Van Gelder en Mobilis bouwt Friso Civiel aan het project Centrale As Contract Midden 2 "Nije Daam" bestaande uit de realisatie van een aquaduct, een nieuwe brug en diverse kunstwerken in Burgum. Op 15 december 2015 werden de eerste liggers voor de nieuwe brug geplaatst. In totaal worden er 56 liggers geplaatst. In het derde kwartaal van 2016 zullen de eerste auto's gebruik kunnen maken van de nieuwe brug.

Lees meer

Nije Daam brengt projectkrant nummer drie uit!

59 maanden geleden

Bent u nieuwsgierig wat Friso Civiel aan werkzaamheden verricht voor de Centrale As? Lees het nu in de derde projectkrant van bouwcombinatie Nije Daam. Hierin leest u alles over de vier projecten die de bouwcombinatie (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) op dit moment onder handen heeft.

Lees meer

Friso maakt klunvoorzieningen Elfstedentocht gereed

59 maanden geleden

Bij een mogelijke Elfstedentocht op de schaats komen in Sneek nieuwe klunvoorzieningen beschikbaar. Friso Bouwgroep realiseerde de klunvoorzieningen voor de Friese stad. Afgelopen maandag werd de eerste klunvoorziening gepresenteerd en getest.

Lees meer

Friso Civiel vervangt brug Leermens

59 maanden geleden

In opdracht van Waterschap Noorderzijlvest realiseert Friso Civiel de vervanging van de brug Leermenstertil in Leermens.

Lees meer

Nieuw deel Prinses Margrietkanaal bij Burgum geopend

60 maanden geleden

Op donderdag 15 oktober is het ‘nieuwe’ deel van het Prinses Margrietkanaal geopend en in gebruik genomen. Het gaat om een lengte van een halve kilometer. Het ‘nieuwe’ stuk kanaal is over het nieuwe aquaduct in Burgum gelegd. Scheepvaart kan nu voor het eerst door de aquaductbak heen varen. Het nieuwe aquaduct is onderdeel van De Centrale As. Samen met Mobilis en Van Gelder, genaamd bouwcombinatie Nije Daam bouwt Friso Civiel aan De Centrale As, waaronder het aquaduct.

Lees meer

Nieuw gemaal voor Prins Hendrikpolder Texel

61 maanden geleden

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Friso Civiel gestart met de werkzaamheden voor de vervanging van het gemaal in de Prins Hendrikpolder op Texel. Het uit 1958 daterende gemaal is de eerste in een serie van vier gemalen op Texel die de komende jaren worden vervangen.

Lees meer

Nieuwe pijler brug Burgum

61 maanden geleden

Onlangs heeft de Bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) de betonnen elementen in de nieuwe pijler (steunpunt) van de brug Burgum op het Prinses Margrietkanaal geplaatst. In de afgelopen maanden zijn deze elementen op de wal voorgebouwd. Met een zware telekraan werden de zeven elementen (ca. 20 ton) op hun plaats gezet. De kraanbedrijven Sarens uit Amsterdam en Kielstra uit Drachten verzorgden het hijswerk.

Lees meer

Friso Civiel bouwt aan 5 gemalen voor Wetterskip Fryslan

62 maanden geleden

Friso Civiel heeft opdracht gekregen voor de realisatie van vijf nieuwe poldergemalen op de locaties van vijf te slopen poldergemalen in gemeente Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Lees meer

Friso Civiel groeit en is op zoek naar nieuwe collega!

62 maanden geleden

Friso Civiel b.v. | beton- en waterbouw, onderdeel van Friso Bouwgroep b.v., groeit. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie calculator/werkvoorbereider.

 

Lees meer