• Friso Civiel
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Werken bij Friso Bouwgroep? Grijp nu je kans!

29 dagen geleden

Droom jij ook over bouwen? Geloof jij ook niet in meer maar in beter? Sta jij met beide voeten in de klei, dan zoeken wij jou! Friso Bouwgroep is opzoek naar échte bouwers en vakmensen. Van projectleider tot timmerman en van BIM-coördinator tot metselaar. Zit jouw droombaan er tussen? Solliciteer dan rechtstreeks op onze werken-bij-website www.echtebouwers.nl 

Lees meer

Uitbreidingswerkzaamheden onderstation Wolvega afgrond

1 maand geleden

In opdracht van Liander heeft Friso Civiel het onderstation in Wolvega uitgebreid. De uitbreiding betrof de bouw van een 10 kV-gebouw en twee nieuwe transformatorcellen. De werkzaamheden zijn afgelopen maand afgerond.

Lees meer

Nieuwbouw Fishtrack bij gemaal Den Deel in Middelstum

1 maand geleden

In opdracht van Waterschap Noorderzijlvest realiseert Friso Civiel een nieuwe Fishtrack bij het huidige gemaal Den Deel in Middelstum. De werkzaamheden zijn in maart j.l. gestart.

Lees meer

De unieke Friso cultuur blijft behouden

1 maand geleden

Friso Bouwgroep krijgt binnen een aantal jaren een nieuwe leiding. Directeur-grootaandeelhouder Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman stoppen ermee. Verkocht wordt de Friese bouwonderneming echter niet. Niet aan een investeerder, niet aan een andere bouwer. “We willen de unieke cultuur van Friso behouden.” - De Cobouw interviewde beide heren en schreef er het volgende artikel over: 

Lees meer

Bouwduo Friso draagt leiding op termijn over aan 'eigen kweek'

1 maand geleden

Algemeen directeur Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman dragen de dagelijkse leiding over Friso Bouwgroep in Sneek binnen nu en twee jaar over. Binnen de organisatie worden nieuwe leidslieden klaargestoomd. Deze week publiceerde Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden een uitgebreid interview met beide heren. Binnenkort zal ook de Cobouw een vergelijkbaar artikel publiceren. Het artikel uit de LC van 24 juni '20 lees je hieronder.  

Lees meer

Leeghwaterbrug Alkmaar na lange adem klaar voor gebruik

3 maanden geleden

Aan de stroomweg N242 in Alkmaar is Friso Civiel in 2017 begonnen met de realisatie en revitalisatie van de Leeghwaterbruggen A en B. Op 30 maart dit jaar reden de eerste auto’s in beide richtingen weer over de brug. Goed nieuws voor zowel omwonenden, ondernemers, weggebruikers, scheepvaart en bouwers. Maar zeker geen eenvoudige klus. Wij voelden projectleider Maarten Reijgersberg van Friso Civiel aan de tand over dit uitdagende project.

Lees meer

Initiatief tijdelijk vervoer Friso trekt landelijke media

4 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland, De Cobouw, BNR Radio en de Leeuwarder Courant pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

Tijdelijk vervoer Friso op landelijke website Bouwend Nederland

4 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

Nieuw gemaal voor gemeente Smallingerland

5 maanden geleden

In opdracht van Wetterskip Fryslân heeft Friso Civiel de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw gemaal in natuurgebied De Feanhoop. Het oude gemaal uit 1973 was toe aan vernieuwing en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Het zogenoemde nieuwe Noordergemaal biedt nu volop ruimte voor vissen en droge voeten.

Lees meer

Een dijk van een versterking op Texel

6 maanden geleden

Van 2016 tot en met begin dit jaar werkte de Civiele Combinatie Tessel (een onderaannemerscombinatie tussen Friso Civiel, Van Hattem & Blankevoort en Boskalis) aan de sloop en nieuwbouw van drie grote gemalen en ruim 14 kilometer dijk op Texel. Op 31 januari jl. werd de klus 8 maanden opgeleverd. Samen met projectleider Bernard van Noordenburg blikken wij terug op deze enorme dijk van een klus. Lees meer >>

Lees meer